19.11.07

To do list…

Na 2 dagen van oriënteren en opnieuw overzicht krijgen op het project jeuken mijn handen om aan de slag te gaan! En aangezien ons project na de gevechten een doorstart doormaakt en we op nieuwe plekken zijn gaan werken is er genoeg te doen. Aangezien een aantal klinieken waar we voorheen al werkten zijn geplunderd en de situatie nog steeds niet stabiel is hebben we besloten om op een aantal plekken mobiele klinieken te houden… een soort spreekuur op locatie.. Maar de plekken kunnen wel wat werk gebruiken om de omstandigheden voor het medisch team werkbaar te maken.. mijn to-do-list is voorlopig als volgt:
Kilolirwe: het nieuwe vluchtelingenkamp 1 uur rijden hier vandaan: rehabilitatie van de ruimte waar we spreekuur houden: afvoeren graven voor het vele regenwater, de vloer bedekken met dekzeilen, ramen plaatsen, een deur plaatsen, een deel van het dak voorzien van transparante golfplaten.. Morgen ga ik het plan maken en mannen zoeken in het kamp die tegen betaling dit werk kunnen gaan doen.
Soprop: een kliniek in Kichanga voor slachtoffers van sexual violence. Een eenvoudige ‘waste zone’ maken voor de verschillende soorten afval, een douche maken en in een later stadium de betonnen vloer repareren
St Benoit: een kliniek in Kichanga die we sinds kort ondersteunen met medicijnen en kennis. Een uitgebreidere waste zone maken (zodat we ook het afval van de overige mobiele klinieken daar kunnen verwerken), de apotheek van kasten voorzien en helpen om deze te organiseren.
Bukama: een kliniek waar we al langere tijd werken maar die geplunderd is. Een eenvoudig systeem voor regenwatercollectie maken, matrassen brengen (die zijn gestolen), de sloten van de apotheek vervangen en de waste zone ‘in aanbouw’ afmaken.
Kashuga: een kliniek waar we ook al langer werken. De waste zone ‘in aanbouw’afmaken. Ook hier een eenvoudig systeem voor regenwatercollectie opzetten en in kaart brengen hoe we deze zeer kleine en donkere kliniek enigszins kunnen verbeteren.
Kalembe: Hier hebben we 2 klinieken, 1 Maternité en 1 algemene kliniek. Het dorp is bijna leeg, de Maternité is kortgeleden geplunderd. We gaan hier beginnen met mobiele klinieken.
Naast deze bouwwerkzaamheden moet ik er ook voor zorgen dat de bevoorrading doorgaat en alle ‘standaardzaken’gebeuren: onderhoud aan de auto’s, zorgen dat onze voorraad voldoende blijft, werkroosters voor chauffeurs en bewakers maken, administratie doen, zorgen dat electriciteit, radio, koelkast, ed blijft werken.. En zeer belangrijk: personeel zoeken..want op dit moment ben ik de enige logistieker hier zonder national staf.. Deze week hoop ik iemand in het dorp te vinden die ik kan gaan trainen om storekeeper te worden voor de medische en logistieke stock.. Kortom geen reden om me te vervelen…;-))
Handen uit de mouwen en lekker aan de slag! Wat heerlijk om terug te zijn!
Liefs, Martine

4 Comments:

At 10:24 PM , Anonymous Anonymous said...

Nou, aon de geng!

 
At 11:20 AM , Anonymous Anonymous said...

Dag 1000-poot,

Je hebt ze allemaal nodig volgens mij!!! Veel sukses, kus van Betty.

 
At 3:08 PM , Anonymous Anonymous said...

Je hoeft je niet te vervelen, heb het goed en neem af en toe wel wat rust! Fijn dat je nu kan doen wat je graag aan wilde pakken!1 liefs ineke

 
At 1:42 PM , Anonymous Anonymous said...

Hello there,
Well, it looks like you are far from being bored, good for you!
I wish you all the best for the rest of your mission!
Peter, the psychologist :-)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home