21.10.07

Sinterklaas verdwaald!







Afgelopen Zaterdag heeft er zich een wonder afgespeeld in de tuin van Shanty Huis van MSF in Bukavu… Sinterklaas is op bezoek geweest met kadootjes voor de kinderen van de nationale staf van MSF Holland in Bukavu!!!
In het totaal zijn er zo’n 130 kinderen verwend door de Sint met een tasje met kadootjes, wafels en beignets en een flesje fris! Goedele, onze medische team leider heeft een aantal jaren geleden toen zij ook in Bukavu werkte een sinterklaasfeest georganiseerd voor alle kinderen van de lokale staf en dit jaar heeft ze dit opnieuw gedaan samen met Ronald, de projectcoördinator.. Tijdens hun vakantie in Nederland en België hebben ze cadeautjes gekocht en pepernoten en snoepgoed.. Afgelopen week hebben wij als ‘hulppieten’ cadeaupakketjes gemaakt voor de kinderen en afgelopen zaterdag was het dan zo ver… We hadden de tuin versierd en de kinderen kwamen samen met hun moeder naar het feest.. geweldig! Iedereen op z’n best aangekleed..de meisjes soms als ware prinsesjes en de jongens in veel te grote mannenpakken.. Na lekker smullen van de beignets gemaakt door één van de kokkinnen was het dan eindelijk zover dat Sinterklaas de trappen af kwam.. Alle kinderen stonden onder aan de trap te zingen.. Vervolgens hebben een aantal kinderen ‘opgetreden’ voor sinterklaas..de één een toneelstukje, de ander een liedje of gedichtje.. om vervolgens bank voor bank langs de Sint te gaan om een cadeautas en wafel te krijgen! Het was echt een geweldig feest! Heerlijk om te genieten van een onbezorgd kinderfeest in een land waar het voor vele mensen en kinderen op dit moment alles behalve onbezorgd is.. Deze blog verdient echt wat foto’s! Goedele en Ronald: bedankt voor het geweldige initiatief!!

4 Comments:

At 11:46 AM , Anonymous Anonymous said...

Sint doet dus eerst Afrika aan en daarna gaat 'ie met de boot naar Nederland, dat doet 'ie heel erg goed, onze Goedheiligman!
Stephanie

 
At 7:01 PM , Anonymous Anonymous said...

Geweldig, wat een feest, ik kan me voortellen dat dit een van je mooiste sinterklaas feesten was!1 Ineke

 
At 7:27 PM , Anonymous Anonymous said...

Prachtig zeg en wat een blijdschap en wat zal de Sint het warm hebben gehad!!!! Wat is het werk van AZG veelzijdig!!
Sukses en kus van Betty.

 
At 12:04 PM , Anonymous Anonymous said...

was het voor die kids geen enge man, die goedheiligman? Kan me toch voorstellen met die rare jurk en lange witte baard. Maar cadeautjes maken natuurlijk veel goed. Ziet er op de foto tenminste erg gezellig uit. Ik denk aan je en hou je goed! liefs en eeen dikke kus

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home